Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Ubuntu egy Linux-alapú operációs rendszer, amely közösségileg fejlesztett. [Nyílt forráskódú]?, ingyenesen használható, és különféle változatai netbookon, [asztali gép]?eken és szervereken is futnak. Lényege az, hogy csak [szabad szoftver]?eket tartalmaz, amelyeket a felhasználói és fejlesztői közösség javít, illetve változtat. Bárki használhatja a rendszert, akár magán vagy üzleti célokra is, és csatlakozni lehet a fejlesztői közösséghez is. Telepítéséhez csak egy cédére van szükség, a honlapról azonnal le is tölthető az Ubuntu bármelyik verziója.

Első változata 2004-ben jelent meg, és a Debian forráskódján alapult. Minden félévben kiadnak egy új verziót, ezzel a leggyakrabban frissülő Linux-alapú operációs rendszer lett. A világon több millió felhasználója van, így az egyik vezető nyílt forráskódú rendszer. Támogatója a Canonical Ltd., a cél az, hogy lehetővé tegyék az Ubuntu jövőbeni fejlesztését és támogatását is.

Az Ubuntu filozófiája a szabadságon alapul: az egyes szoftverekhez mindenkinek korlátozás nélkül kellene hozzáférni, szabadon átalakítania igényei szerint és szabadon megosztani másokkal, ha úgy kívánja.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése