Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Ubuntu egy Linux-alapú operációs rendszer, amely közösségileg fejlesztett. [Nyílt forráskódú]?, ingyenesen használható, és különféle változatai netbookon, [asztali gép]?eken és szervereken is futnak. Lényege az, hogy csak [szabad szoftver]?eket tartalmaz, amelyeket a felhasználói és fejlesztői közösség javít, illetve változtat. Bárki használhatja a rendszert, akár magán vagy üzleti célokra is, és csatlakozni lehet a fejlesztői közösséghez is. Telepítéséhez csak egy cédére van szükség, a honlapról azonnal le is tölthető az Ubuntu bármelyik verziója.

Első változata 2004-ben jelent meg, és a Debian forráskódján alapult. Minden félévben kiadnak egy új verziót, ezzel a leggyakrabban frissülő Linux-alapú operációs rendszer lett. A világon több millió felhasználója van, így az egyik vezető nyílt forráskódú rendszer. Támogatója a Canonical Ltd., a cél az, hogy lehetővé tegyék az Ubuntu jövőbeni fejlesztését és támogatását is.

Az Ubuntu filozófiája a szabadságon alapul: az egyes szoftverekhez mindenkinek korlátozás nélkül kellene hozzáférni, szabadon átalakítania igényei szerint és szabadon megosztani másokkal, ha úgy kívánja.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák