Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az UDP (User Datagram Protocol) egy olyan kommunikációs protokoll, amely számos szolgáltatást biztosít, miközben a hálózatra csatlakozott számítógépek között az IP segítségével adatforgalom történik. Az UDP a TCP-hez hasonló funkciókat lát el, tulajdonképpen ennek egy alternatívája, az IP-vel összekapcsolva gyakran UDP/IP-nek is nevezik. Az UDP az IP segítségével gondoskodik arról, hogy egy bizonyos adategység akadálytalanul eljusson egyik géptől a másikig. Az üzeneteket, hasonlóan a TCP-hez, csomagokra bontva továbbítja, arról viszont más nem gondoskodik, hogy minden egyes csomag célba érjen. Az ellenőrzés annak az alkalmazásnak a feladata, amely az UDP szabványt futtatja.

Általában akkor használják, ha rövid, kis méretű üzenetek továbbításáról van szó, mivel ilyenkor az ellenőrzés is egyszerű. Az OSI-modellben az UDP, akárcsak a TCP a négyes réteghez tartozik. 

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák