Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A videokonferencia több telekommunikációs technológiát ötvözve lehetővé teszi, hogy földrajzilag egymástól távol elhelyezkedő emberek egymással kommunikálni tudjanak. Nemcsak hangátvitelt, hanem a kamerák segítségével a beszélgetésben résztvevők láthatják is egymást, illetve prezentációkat is bemutathatnak egymásnak. A magánszemélyek mellett főként azoknál a cégeknél használják, ahol több kihelyezett részleg is van, és az utaztatás költségei a videokonferencia többszörösébe kerülnének. 

Az első videokonferencia megoldások ISDN vonalakon keresztül történtek az 1980-as évek közepén. Az IP alapú technológia az 1990-es években jelent meg, és ezután a videokonferencia funkciók már az MSN Messengerben, a Yahoo! Messengerben és a Skype-ban is elérhetőek. A több résztvevős beszélgetések is ebben az időszakban terjednek el. Nemcsak a céges értekezlet megszervezését könnyítette meg, de számos helyen már az oktatásban is használják, illetve az orvostudomány hatékonyságát is növelte.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák