Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A videokonferencia több telekommunikációs technológiát ötvözve lehetővé teszi, hogy földrajzilag egymástól távol elhelyezkedő emberek egymással kommunikálni tudjanak. Nemcsak hangátvitelt, hanem a kamerák segítségével a beszélgetésben résztvevők láthatják is egymást, illetve prezentációkat is bemutathatnak egymásnak. A magánszemélyek mellett főként azoknál a cégeknél használják, ahol több kihelyezett részleg is van, és az utaztatás költségei a videokonferencia többszörösébe kerülnének. 

Az első videokonferencia megoldások ISDN vonalakon keresztül történtek az 1980-as évek közepén. Az IP alapú technológia az 1990-es években jelent meg, és ezután a videokonferencia funkciók már az MSN Messengerben, a Yahoo! Messengerben és a Skype-ban is elérhetőek. A több résztvevős beszélgetések is ebben az időszakban terjednek el. Nemcsak a céges értekezlet megszervezését könnyítette meg, de számos helyen már az oktatásban is használják, illetve az orvostudomány hatékonyságát is növelte.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése