Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Vint Cerf (Vinton Gray Cerf) az internet fejlesztésének egyik frontembere, az „internet atyjaként” is szokták emlegetni. Jelenleg a Google ötletembere és fő evangélistája (chief internet evangelist).

1943-ben születt New Havenben.

A Stanford Egyetemen végezte BA tanulmányait a számítástechnika területén, majd az IBM-nél kezdett dolgozni. Hamarosan visszatér tanulni: az UCLÁ-n szerez MA és PhD diplomát, ugyancsak a számítástechnika területén. Itt már részt vesz az ARPANet fejlesztésében, illetve a TCP/IP protokoll kidolgozása is az ő nevéhez fűződik.

Az egyetemi kutatások után a MCI Digital Information Services-nél tölt be vezető tisztséget (ez a cég volt az első e-mail szolgáltató), illetve az USA Védelmi Minisztériumánál a DARPA programon dolgozott. 2005-től a Google munkatársa, illetve a bolygóközi kommunikáció szabványainak kidolgozásában is részt vesz.

Vint Cerf 2006-ban egy USA-beli bíróság előtt a netsemlegesség szükségessége mellett tanúskodott.


A szócikkhez társított címkék:
google , személyek
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése