Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A W3C (World Wide Web Consortium) egy nemzetközi szervezet, amelynek számos alcsoportja van. Célja az, hogy a webes szabványokat egységesítsék, megbízható leírásokat készítsenek hozzá, annak érdekében, hogy a web minél hatékonyabban működjön.

1994 óta működik, azóta több, mint 110 protokollt - W3C ajánlást adtak ki. Emellett a szervezet aktívan résztvesz az oktatásban, a szoftverfejlesztésben, és a webről szóló párbeszéd aktív kezdeményezője és fenntartója.

Alapítói között ott volt Tim Berners-Lee is, aki a kezdetek óta a szervezet igazgatója. A közösséghez bárki csatlakozhat, részt vehet a munkában, főként a fordítás területén. Ha a magyar honosítással kapcsolatosan bárkinek kérdése, ötlete van, az a W3C magyar honlapján felteheti.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése