Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A WAN (Wide Area Network) a világméretű hálózat megnevezése, amely több országot, sÅőt kontinenst is behálózhat. A legjobb példa rá maga az internet. Távolsági hálózatnak is nevezik, mivel kiterjedése nem korlátozódik egy jól meghatározható területre. Olyan más kommunikációs hálózatokat is magába foglalhat, mint egyes telefon- és kábeltelevíziók vezetékei. A WAN-ok legfontosabb szerepe az, hogy lehető‘vé tegyék a kisebb hálózatok (PAN, LAN, MAN) közti kommunikációt. Ilyen szerepet töltenek be például az internetszolgáltatók, akik zárt rendszert üzemeltetnek, a csatlakozásért elő‘fizető‘i díjat kell fizetni.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák