Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


(Wideband Code Division Multiple Access - szélessávú, kódosztásos, többhozzáféréses kapcsolat)
Kódmegosztásos többszörös hozzáférési technológiát használó [szélessáv]?ú [adatkapcsolat]?ot biztosító mobil[kommunikáció]?s protokoll. (úgynevezett harmadik generációs hálózat)
Rádiós adatátviteli technika, melyet a legnagyobb szabványosító testületek [szélessáv]?ú rádiós csatlakozáshoz javasoltak.
A bevezetése előtt használatos rádiós technikáknál lényegesen gyorsabb adatátvitelt biztosít, nagyobb frekvenciatartomány használatával. (Jelenleg. 384 kbit/s és 2 Mbit/s közötti sebességeket támogat.)
A 2 GHz-es frekvenciasávot kihasználva a WCDMA már a 3G-s mobilszolgáltatások használatára lett optimalizálva.
 
Használatával rétegezett hálózat alakítható ki, így a kapacitás és lefedettségnövelő technikák sűrűn lakott területeken is optimálissá tehetők a mikro- és makrocellák kevert kialakításával.
Bevezetése új rádiós hálózat kiépítését igényli a már meglévő GSM hálózat megtartása mellett.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák