Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A web a World Wide Web (WWW) rövidítése és elterjedt használati formája.  A web linkekkel hyperlink összekapcsolt dokumentumok rendszere, amelyek az Interneten keresztül hozzáférhetők. A felhasználó egy böngésző használatával tekintheti meg a weboldalakon elérhető szöveges, vizuális, audiovizuális és multimédiás tartalmakat. Az oldalak közti navigálást a hyperlinkek biztosítják.
A webet 1989-ben alkotta meg egy brit tudós, Tim Berners-Lee, és 1992 óta működik nyilvánosan is. A web a következőképpen működik: vagy egy hyperlinkre kattintunk, vagy a böngészőnk címsorába beírjunk a megtekinteni kívánt oldal URL-jét. Ezután a böngésző kezdeményezi azt a kommunikációs folyamatot, amelynek eredményeként megjelenítődik az adott tartalom: az URL-t feloldja egy olyan IP-címmé, amelyet a domain nevek rendszeréből tud kikeresni, majd ezt a címet próbálja meg elérni. Ha sikerül, akkor a böngésző azonnal megkapja az adott oldal tartalmát, amelyet megjelenít a  felhasználó számára.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése