Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A web mining adatelemzési eljárást elsősorban az ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerekben (CRM) használják. A felhasználók viselkedésére, szokásaira vonatkozó adatokat gyűjtenek, ezek segítségével értékelik ki az adott weboldalak hatékonyságát. A web mining segítségével pontosabban ki lehet értékelni a marketingkampányok sikerességét.

A web mining tulajdonképpen a tartalomra, a struktúrára és a használatra vonatkozó adatokat kapcsolja össze és értékeli ki. A tartalmakat a keresők gyűjtik a pókok segítségével. A struktúrára vonatkozó adatok egy-egy weboldal felépítettségéről árul el adatokat. A használatra vonatkozó adatokban megtalálhatjuk például azt, hogy a felhasználó milyen böngészőt használ, melyek a gyakran látogatott oldalai, melyiken mennyi időt tölt el.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése