MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A web mining adatelemzési eljárást elsősorban az ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerekben (CRM) használják. A felhasználók viselkedésére, szokásaira vonatkozó adatokat gyűjtenek, ezek segítségével értékelik ki az adott weboldalak hatékonyságát. A web mining segítségével pontosabban ki lehet értékelni a marketingkampányok sikerességét.

A web mining tulajdonképpen a tartalomra, a struktúrára és a használatra vonatkozó adatokat kapcsolja össze és értékeli ki. A tartalmakat a keresők gyűjtik a pókok segítségével. A struktúrára vonatkozó adatok egy-egy weboldal felépítettségéről árul el adatokat. A használatra vonatkozó adatokban megtalálhatjuk például azt, hogy a felhasználó milyen böngészőt használ, melyek a gyakran látogatott oldalai, melyiken mennyi időt tölt el.

Hirdetés
MPL-PostaPont-nyeremenyjatekMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése