Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Web
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 18:12:04
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A web a World Wide Web (WWW) rövidítése és elterjedt használati formája.  A web linkekkel [hyperlink] összekapcsolt dokumentumok rendszere, amelyek az [Internet]en keresztül hozzáférhetők. A felhasználó egy [böngésző] használatával tekintheti meg a [weboldal]akon elérhető szöveges, vizuális, audiovizuális és multimédiás tartalmakat. Az oldalak közti navigálást a hyperlinkek biztosítják.
A webet 1989-ben alkotta meg egy brit tudós, Tim Berners-Lee, és 1992 óta működik nyilvánosan is. A web a következőképpen működik: vagy egy hyperlinkre kattintunk, vagy a böngészőnk címsorába beírjunk a megtekinteni kívánt oldal [URL]-jét. Ezután a böngésző kezdeményezi azt a kommunikációs folyamatot, amelynek eredményeként megjelenítődik az adott tartalom: az URL-t feloldja egy olyan IP-címmé, amelyet a [domain] nevek rendszeréből tud kikeresni, majd ezt a címet próbálja meg elérni. Ha sikerül, akkor a böngésző azonnal megkapja az adott oldal tartalmát, amelyet megjelenít a  felhasználó számára.

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése