Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A webshop online boltot jelent, ahol a felhasználó az interneten tekintheti meg az egyes árucikkeket, megrendelheti azokat, online ki is fizetheti őket. 

Története a korai 1990-es évekre nyúlik vissza, az első webshop egy könyvesbolt volt, amely 1992-ben nyitott meg, két évvel az Amazon előtt. Ezt követően megjelentek az első online bankok, élelmiszerboltok, majd gyors ütemben jelentek meg az újabb és újabb termékeket kínáló boltok az interneten. 

Az online vásárláshoz rendelkezni kell egy erre a célra használható bankkártyával, PayPal azonosítóval. Van olyan szolgáltatás is, ahol a kézbesítéskor is lehet fizetni, ilyen például a magyar [Bookline]?. Ez már eleve korlátozza azoknak a számát, akik igénybe vehetik ezt a szolgáltatást. Leginkább a felső középosztály tagjai használják, de a felhasználói kör egyre bővül. Online vásárláskor érdemes fokozottan figyelni, hogy milyen adatokat hol adunk meg, mert az adathalászok gyakran visszaélnek a tapasztalatlan felhasználó jóhiszeműségével.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése