Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A WiFi a vezetéknélküli technológiák közül az egyik legnépszerűbb, széles körben használt az otthoni hálózatokban, mobil telefonokban, videójátékokban és minden olyan elektronikai eszközben, amely vezetéknélküli csatlakozást tesz lehetővé.
A WiFi tehát rádióhullámok segítségével vezetéknélküli hozzáférést biztosít különböző digitális tartalmakhoz, legyenek ezek alkalmazások, audio vagy video tartalmak, internetkapcsolatok vagy más típusú adatok.
Az internetkapcsolatok terén a WiFi kényelmesebb használatot biztosíthat, a felhasználót nem korlátozzák a különféle vezetékek. Segítségével lehet olyan kis hálózatokat működtetni, amelyek hatósugara csak egy szobányi, de akár egész tereket le lehet fedni. Egyes nagyvárosokban már arra törekednek, hogy a teljes város területét lefedjék: ilyenkor több hozzáférési pontot (hotspot) kapcsolnak össze hálózatba. A felhasználó csatlakozhat asztali gépével, notebookjával, mobil telefonjával vagy PDÁ-jával is ezekre a hálózatokra. A közterületeken kiépített hálózatokhoz való hozzáférés ingyenes, szemben a szolgáltatók által kiépített hozzáférési pontok használatával. Az olyan szervezetek és vállalkozások, mint a repülőterek, szállodák és éttermek ugyancsak gyakran biztosítanak ingyenes vezetéknélküli kapcsolatot.
A WiFi előnyei közé tartozik, hogy lehetővé tesz olyan helyeken is internetkapcsolatot, ahova nem lehet kábeleket kihúzni. Ma már általában minden típusú számítógépnek és notebooknak van beépített WiFi adaptere, amelynek segítségével egyszerűen csatlakozhatunk az internetre.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése