Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Windows 8 a Microsoft leguttóbbi operációs rendszere, amelynek fejlesztése jelenleg is folyamtban van. Az új Windows első hivatalos bétája 2011. május 1-jén jelent meg.

 

A 2011-es Consumer Electronics Show-n, Las Vegasban bejelentették, hogy a Windows 8 támogatni fogja a „rendszer egy csipen” (system-on-a-chip, SoC) technológiát és a mobil ARM processzorokat új operációs rendszerében, amit várhatóan Windows 8-nak fognak hívni. 2011. június 1-jén a Microsoft bemutatta a HTML5-ön alapuló, a meglévő Windows platformon futó, érintőképernyőkre optimalizált kezelőfelületet, amely hasonló a Windows Phone 7 eszközökön találhatóhoz.

 

A Windows 8 hardverigénye hasonló a Windows 7 rendszeréhez, tehát ha eddig futott gépünkön, a legújabb sem fog kellemetlen meglepetéseket okozni. Eddigi hiányossága az ARM utasításkészleteket nélkülöző támogatás a múlttá válhat, a közeljövőben nem kell erről sem lemondani.

 


A szócikkhez társított címkék:
html5 , windows
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése