Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Wordpress egy nyílt forráskódú blogoló szoftver, amelyet bárki ingyenesen letölthet, használhat és testre szabhat.

Legfrissebb változata 2008-ban jelent meg, ez volt a 2.7-es verzió. A szoftver PHP v4.2 és MySQL v3.23x alapokon épült (ha nem ilyen környezetbe telepítjük, akkor hibák adódhatnak), és GPL licensz alatt fut. Segítségével bárki létrehozhatja saját blogját, amelynek beállításai teljes mértékben tőle függnek majd. A rendszer telepíthető a saját, vagy bérelt webszerveren, de akár a felhasználó számítógépén is, ezután beállíthatók az egyes felhasználók jogosultságai, és mivel dinamikus oldalakat használ, ezért minimális szerverkapacitást vesz igénybe. A többi funkciót illetően ugyanazokat lehet beállítani, mint a többi blogmotornál: RSS-olvasó, bejegyzések formázása és frissülése, kommentek, blogroll, archívum, a blogok közti kommunikációhoz szükséges pingbacket és trackbacket, kategóriák, kép- és fájlfeltöltés.

A Wordpress már magyarul is telepíthető, honlapjukon minden leírást megtalálunk.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése