Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A W3C meghatározása szerint az XHTML (Extensible Hypertext Markup Language) a HTML 4.0 újraalkotása az XML szabályai szerint. Ez azt jelenti, hogy a HTML és az XML előnyeit összeolvasztják, és ennek eredményeként egy olyan webes jelölőnyelv jön létre, amely mindenki által egységesen használható. Kinézetében egy választékos HTML-kódra emlékeztet, a meglévő elemekhez és kifejezésekhez újakat lehet hozzáadni, ez pedig a weboldalak létrehozásának új lehetőségeit nyitja meg. Nem kell többé várni az új HTML fejlesztésekre és a böngészők támogatására, mivel az XML beolvasztása segít ezt a problémát áthidalni.

Jelenleg a legfrissebb változat az XHTML 5, amelyet HTML 5-ként is számon tartanak.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák