Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az XML (Extensive Markup Language) egy adatábrázolási nyelv, amelyet adattovábbításra és tárolásra fejlesztettek ki. Ebben különbözik leginkább a HTML-től, amely viszont az adatok megjelenítéséért felelős.

A XML semmit nem hajt végre, hanem csak az adatok szintaktikai struktúráját biztosítja, ezért egy egyszerű szöveges dokumentum, amely a gépek és az emberek számára is értelmezhető információkat tartalmaz, így nem szükséges hozzá semmilyen fordítóprogram. A HTML-hez hasonlóan címkékre épül, de az XML-ben nincsenek előre meghatározva a használható címkék, a szerző szabadon kialakíthatja ezek rendszerét és a dokumentum struktúráját is. Az XML semmilyen esetben nem helyettesíti a HTML-t, csak kiegészíti azt - tulajdonképpen az információ továbbításának olyan eszköze, amely szoftver és hardver független.

Az XML 1998 óta a W3C által elfogadott szabvány, és számos online és offline alkalmazás alapját képezi (pl. RSS, SVG).

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése