Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A YouTube egy videofileokat megosztó weboldal, ahol a regisztrált felhasználók, fel- és letölthetnek videofájlokat, illetve meg is nézhetik ezeket (ehhez nem kel regisztrálni, kivéve a 18 éven felülieknek szánt tartalmak megtekintéséhez). Három korábbi PayPal alkalmazott Chad Hurley, Steve Chenhozta  és Jawed Karim hozta létre 2005 Februárjában, majd 2006 novemberében megvásárolta a Google.

 

A vállalkozás főhadiszállása Kaliforniában működik, Adobe Flash Video technológiával jeleníti meg a videók széles választékát a filmtrailerektől az amatőr videókig.

 

Sikerét a „Hármas Forradalom” hatásának köszönheti, egyrészt, hogy az olcsó kamerák és videóképek rögzítésére alkalmas mobiltelefonok megjelenésével egyre elterjedtebbé vált a videókészítés, másrészt a Web2.0-ás forradalom, melynek alapján ez az oldal is működik, harmadrészt pedig a hagyományos médiával szembeni türelmetlenség.

 

Az oldalon 2009-ben lehetővé vált HD minőségű videóanyag megosztása és megtekintése is.

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése