Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


A YouTube egy videofileokat megosztó weboldal, ahol a regisztrált felhasználók, fel- és letölthetnek videofájlokat, illetve meg is nézhetik ezeket (ehhez nem kel regisztrálni, kivéve a 18 éven felülieknek szánt tartalmak megtekintéséhez). Három korábbi PayPal alkalmazott Chad Hurley, Steve Chenhozta  és Jawed Karim hozta létre 2005 Februárjában, majd 2006 novemberében megvásárolta a Google.

 

A vállalkozás főhadiszállása Kaliforniában működik, Adobe Flash Video technológiával jeleníti meg a videók széles választékát a filmtrailerektől az amatőr videókig.

 

Sikerét a „Hármas Forradalom” hatásának köszönheti, egyrészt, hogy az olcsó kamerák és videóképek rögzítésére alkalmas mobiltelefonok megjelenésével egyre elterjedtebbé vált a videókészítés, másrészt a Web2.0-ás forradalom, melynek alapján ez az oldal is működik, harmadrészt pedig a hagyományos médiával szembeni türelmetlenség.

 

Az oldalon 2009-ben lehetővé vált HD minőségű videóanyag megosztása és megtekintése is.

 

Szponzorált linkekMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák