Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Youtube videók letöltése
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-08-11 17:17:29
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A youtube.com mára a legnépszerűbb videómegosztó oldal, mely felkínálja a közvetlen linkelés, és a saját weboldalba való integráció lehetőségét, viszont nem biztosít lehetőséget a filmek közvetlen letöltésére.

Azonban ha valaki nem csak online szeretné nézni a tartalmakat, hanem saját gépén, telefonján, vagy [iPod]ján is, szembesül azzal az igénnyel, hogy megfelelő formátumban hozzájuthasson kedvenc videójához.
 
Erre a problémára mára több megoldás született:
 • Kézzel történő vadászat:
Nemrégiben még némi [HTML] tudással, és nem kis ügyeskedéssel hozzájuthattunk böngészőnk segítségével is a kívánt videóhoz.
Ennek módja, hogy a youtube.com oldalon megkeressük kedvenc filmünket, de nem a lejátszás parancsot hívjuk meg, hanem megtekintjük az olda forrását.
Ez a [Misrosoft] [Internet Explorer] esetén "Nézet" menü "Forrás" menüpontja, [Mozilla Firefox]nál "Nézet" menüpont "Oldal forrása" menüpontnál, vagy a Ctrl+U billentyűparanccsal, [Google Chrome] esetén az  "Aktuális oldal szerkesztése" ikon megnyomása után a "Fejlesztő" menüpont "Forrás megtekintése" almenüpont, vagy a Ctrl+U billentyűkombinációval hívható elő.

Ez a [Microsoft] [Internet Explorer] esetén "Nézet" menü "Forrás" menüpontja, [Mozilla Firefox]nál "Nézet" menüpont "Oldal forrása" menüpontnál, vagy a Ctrl+U billentyűparanccsal, [Google Chrome] esetén az  "Aktuális oldal szerkesztése" ikon megnyomása után a "Fejlesztő" menüpont "Forrás megtekintése" almenüpont, vagy a Ctrl+U billentyűkombinációval hívható elő.

A megnyíló ablakban keresgélve a "video_id=" utáni részt bemásolva böngészőnk címsorába a "http://youtube.com/get_video.php?video_id=" után, enter nyomásra felajánlotta a videó mentését flv formátumban, de ezt a lehetőséget a youtube fejlesztése során megszűntették.
  
 • Letöltőprogrammal:
Ezután sorra születtek a különböző megoldások, programok, melyek kielégítik ezt az igényt.
Néhány program, a teljesség igénye nélkül:
 • Youtube Video File Downloader
  Angol nyelvű fizetős program, könnyen kezelhető, Demo verzióban ingyen letölthető.
  Youtube, Google Video, Daily Motion, Myspace, angryalien, ThatvideoSite, ZippyVideoes, Blip.tv, Break, Putfile, Bolt videomegosztó oldalakról képes menteni.
 
 • FREE YOUTUBE DOWNLOAD
  Egyetlen kattintással ment, "Freeware" verzióban letölthető, a lementett videókat a youtube által is használt flv formátumon kíül [AVI] formátumban is képes menteni.

 

 • Save2pc
  Ingyenes változatban [FLV], [AVI], [MPEG] formátumban képes menteni a [YouTube]ról, fizetős "Pro" változatban ismeri a [MOV], [MP4], [3GP] formátumot is, képes a videóból csak a hangot menteni [MP3] formátumban, és a Google-video, Myspace Video, és egyéb megosztó oldalakról is képes menteni.

 

 • Free Download Manager
  Nem kifejezetten [YouTube] videók letöltéséhez fejlesztették, de a "Flash videók letöltése" fülre kattintva a youtube videó [url]-jét bemásolva, többféle formátumba konvertálva tölthetjük le kedvenc filmünket.

 

 •  xVideoServiceThief
  Párhuzamosan több videó letöltését végezheti, több mint 50 különböző videómegosztóról tud menteni, [AVI], [WMV], [MPEG1], [MPEG2], [MP4] és [3gp] formátumokba, valamint csak hangot [MP3]-ba képes menteni. [Linux] alatt is fut!

 

 • Amennyiben [FireFox] böngészőt (is) használunk, beszerezhetünk olyan kiegészítőt, mely egyetlen gombnyomásra tudja letölteni a videókat HD minőségben, hiszen e bővítmény telepítése után, a [YouTube] felhasználói felületébe épül egy letöltés gomb.
  • Használata: "Greasemonkey" nevű kiegésztő telepítése után, a "YouTube HD Suite" nevű scriptet is telepítenünk kell!

 

 • A [Macintosh] használóknak  is könnyű dolga van, hiszen az ingyenes [TubeTv] nevű program telepítése után egyetlen gombnyomással tudnak flv videókat menteni, és konvertálni.
 
 • [Linux] rendszer esetén az [Ubuntu] parancssorból elérhető a youtube-dl csomag segítségével a [YouTube] videók mentése.
  • Használata, parancssorba írva: youtube-dl http://www.youtube.com/watch?v=hSTivVclQQ0
 
 
Léteznek még online letöltő oldalak a [YouTube] videókhoz, de ezeket e helyen nem sorolnánk fel, hiszen amilyen gyorsan keletkeznek, olyan gyorsan zárják is be őket.
 

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése