Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


ZTE Corporation logoA ZTE Corporation (korábban Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation) egy kínai távközlési berendezésekkel és rendszerekkel foglalkozó multinacionális cég, Kína második legnagyobb távközlési cége a Huawei után. Az 1985-ben a kínai űrprogramhoz kapcsolódva alapított cég központja egy 10 milliós dél-kínai nagyváros, Shenzhen. Fő profilja a vezetéknélküli és optikai átviteltechnikai eszközök gyártása, távközlési szoftverek fejlesztése, értéknövelt szolgáltatások nyújtása. Fő ügyfelei a világ nagy telekommunikációs cégei, mint például a kanadai Telus, az angliai Vodafone, a spanyol Telefonica, a France Telecom, és az ausztrál Telstra. A ZTE a világ ötödik legnagyobb mobiltelefonokat gyártó cége, és a világ 2011-es mobil eladási listáján a negyedik. A cég elsősorban ZTE márkanév alatt értékesíti termékeit, de megtalálható a kínai cégeknél megszokott [OEM]? gyártás is, mely egyes termékek más márkanéven való forgalomba hozatala.

 
A ZTE a 2000-es években nemzetközi cég lett, leányvállalatai megtalálhatók több földrészen:
  • ZTE (Australia) Pty Ltd - Ausztrália,
  • ZTE Deutschland GmbH - Düsseldorf, Németország, Európa
  • ZTE USA Inc - Richardson, Texas, Észak-Amerika 
  • ZTE (HK) Ltd. - Hong Kong, Ázsia és a Csendes-óceán térsége


A szócikkhez társított címkék:
cég , telekommunikáció
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése