Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


64 bites


A [32-bit]?es rendszerek alapvető problémája, hogy a 32 bites mikroprocesszoroknál nem csak az információk mennyisége 32 bit, hanem a memóriát is 32 bites egységben kezeli.

 


A 32 bites processzor maximum 4 GB memóriát képes megcímezni. A mai memória igények ennek a közelében vannak, így a 32 bites rendszer lassan eléri a határait.

 


E probléma orvoslására megjelent a Windows XP 64 bites verziója. 64bites címzéssel összesen 2^64 bitnyi memóriát tudunk megcímezni, ami olyan nagy mennyiség, hogy valószínűleg jó pár évtizedig elég lesz ennyi memória a gépünkben. Már nem tűnik szükségesnek a 32 bites rendszer használata, mivel a mostanában vásárolható processzorok túlnyomó többségének 64 bit utasításkészlet kiegészítése van.

 

 

Ami miatt mégis tartózkodunk az újítástól, hogy nem minden 32 bites eszközmeghajtó fut 64 bites rendszereken.
 


A szócikkhez társított címkék:
számítógépMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák