Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Abszolút hivatkozásnak hívunk egy hivatkozást akkor, ha
 • Saját gépen a hivatkozott fájl vagy könyvtár a teljes elérési utat leírjuk. Például: c:\downloads\letoltott.txt (ahol a C:\ a meghajtót, a downloads\ a downloads nevű mappát, a letoltott.txt a hivatkozott fájlt jelöli)
 • Internetes hivatkozások esetén meg kell határozni a hivatkozott weboldal, vagy file elérési [internetprotokoll]?ját, pontos helyét a domain névvel kezdődően:
  példa: http://www.google.hu/index.html
 • Internetes oldalakon belül létrehozott abszolút hivatkozások a következő paranccsal érhetők el:
  <a href="http://www.google.hu/index.html">Ha  ide  kattintasz, Google főoldlra jutsz!</a>
  A HTMl leíró nyelvben a hivatkozás parancsa az "<a href=", az utána írt abszolut hivatkozás a [internetprotokoll]?t, a domain nevet ([webszerver]? címét), és az azon található címet (oldalt vagy alkönyvtárat) adja meg. A parancs lezárására szolgáló ">" karakter után írt szöveg (lehet kép is) fog megjelenni a weboldalon, amire kattintva érhetjük el a hivatkozott tartalmat. A parancs zárótagja a "</a>" karakterlánc.
  Lehetőségünk van megadni, hogy a hivatkozott oldal hol jelenjen meg. Ezt a hivatkozás után, a záró ">" karakter elé írt "target=" paraméterrel adhatjuk meg.
  Keretes (Frameset] oldal esetén annak a keretnek a nevét kell megadni, ahol a tartalmat meg akarjuk jeleníteni, illetve vannak előre definiált értékek is.
  • _blank - új ablakban nyílik
  • _top - a keretek fölött, teljes ablakban nyílik
  • _self - saját ablakában nyílik
  • _parent - a keret főablakában (szülőablak) nyílik
Az abszolút hivatkozás előnye a [relatív hivatkozással]? szemben, hogy amennyiben az oldalt saját gépre mentjük, vagy e-mailben küldjük el, a böngésző számára elérhető marad.

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése