Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Acer Incorporated számítástechnikai gépek előállításával foglalkozik. A  [HP]? és Dell után a harmadik legnagyobb számítógépgyártó a világon, Tajpejben pedig a legnagyobb szabad számítógép-kereskedelmi láncot birtokolja. Asztali és hordozható számítógépek mellett PDA-kat, szervereket és kijelzőket gyárt.

 

A vállalatot 1976-ban Multitech néven alapította Stan Shih és felesége, valamint még öt társuk Tajvanban. A központ ma is itt van, annak ellenére, hogy számos országban alapítottak leányvállalatot. Az Acer nevet 1987-ben vette fel. 1997-ben megvásárolták a Texas Instruments laptopokat gyártó részlegét, majd ezután leválasztotta magáról a gyártói üzletágat, hogy az Acer márkanév megerősítésére koncentrálhasson. A specifikus marketingnek köszönhetően az Acer világszerte nagy hírnevet szerzett magának. A Ferrari Formula 1 Teammel és a BAR-Hondával létrehozott szövetség során 2008-ig az Acer szponzorálta a Ferrai Formula 1 csapatát, és nemrégiben bevezette a piacra a Ferrari márkájú PDA termékeket. Ugyan csak 2008-ban bejelentették, hogy 75%-os részesedést szereztek a Packard Bell társaságban. Többek között a HP többször perelte az Acert bizonyos szabadalmak megsértése miatt, és vevőszolgálata miatt is rengeteg panasz érte a vállalatot.

 

 

Leányvállalatok:

 

Acer Computer Australia: alapítva 1990-ben. Szintén harmadik helyen áll a számítógépgyártásban.

EMEA - Acer Európa, Közel-Keleti és Afrika: Notebook szektorban vezető helyen áll Európa 13 országában.

Acer America Corporation: notebook gyártásban a negyedik helyet foglalja el Amerikában.


A szócikkhez társított címkék:
cég , elektronika , számítógép
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése