Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az archiválás az a folyamat, amelynek során fájlokról, adatbázisokról biztonsági másolat készül. Abban az esetben hasznos, ha a számítógép vagy a tárolóeszköz megsérül, ugyanis ebben az esetben a másolatokból visszaszerezhetjük a szükséges anyagokat.
Az archiválásnak két nagy csoportja van, a helyi és az internetes tárolás.
A helyi archiválás egyik gyakori módja az, hogy a felhasználó külső hordozóra menti ki a gépen levő anyagot. A biztonsági mentés történhet egy speciális merevlemezre is, amelynek az archiválás az egyetlen szerepe. A lényeg az, hogy a nagyon fontos anyagokat érdemes naponta, de legalább hetente archiválni.
Az internetes archiválásra már számos szolgáltatás létezik: lényegük az, hogy a felhasználó számára tárhelyet biztosítanak, ahova feltöltheti adatait. Már ingyenes szolgáltatók is működnek, ilyen például a Mozy.
 
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése