Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az ASUSTeK Computer Incorporated (ASUS) egy taiwani multinacionális vállalat, amely grafikus kártyákat, [optikai meghajtóegység]?eket, PDA-kat, monitorokat, notebookokat, szervereket, mobiltelefonokat, számítógép alkatrészeket stb. gyárt.

TH Tung, Ted Hsu, Wayne Hsieh, és MT Liao alapították a vállalatot 1989-ben Taiwanban. Mind a négyen az Acer számítástechnikai mérnökei voltak. Az ASUS név a görög mitológia pegazusának (Pegasus) utolsó négy betűjéből származik. Ez a szárnyas ló a művészi inspiráció és a tanulás jelképe. Az Asus az erőt, a kreatív szellemet és a letisztult formákat testesíti meg, amit ez a mozgékony mitikus teremtmény szimbolizál, és mindeközben a végső cél a minőség tökéletesítése és az újítás minden termék esetében, ami a piacra kerül.

 

Az 1990-es évek elején az ASUS lett az egyik az Intel Common Building Block kezdeményezéseinek a fő támogatói közül.

2002-ben megalakul az ASUS kiegészítő vállalkozása ASRock néven.

2003 Szeptember/októberében betörtek a piacra a J100-as mobiltelefonnal.

2005-ben az LCD TV-k piacára is sikerül betörniük, majd 2006 márciusában a Samsung és a Fourder cégekkel együtt dolgozva az első Microsoft Origami modelleket. 2007-ben az angol piacra is sikerül betörniük a PDA/okostelefonokkal. 2008-ban három kisebb részlegre oszlik: az ASUSTeK, Pegatron és Unihan cégekre.

Jelenleg az ASUS a világ 32 országában működtet több, 50 alvállalatot, és majd 400 partnerrel működik közre világszerte.

 
Brandek:  
[Eee]?
[ROG]?
 

 

 


A szócikkhez társított címkék:
cég , elektronika
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése