Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A blogkereső egy olyan webes alkalmazás, amelyet a blogos tartalmak közötti keresésre fejlesztettek ki. A blogolás térhódításával párhuzamosan merült fel az a probléma, hogy a webes tartalmaknak ez a szelete teljes mértékben áttekinthetetlen marad, mivel ha az adott blog nincs elég helyre belinkelve, azaz alacsony a hivatkozottsága, akkor a hagyományos keresőknek nem is jelenik meg az adott tartalom. 

A blogkeresők általában több blogszolgáltató tartalmát gyűjtik, adatbázisukat folyamatosan (percenként) frissítik, így a felhasználó folyamatosan böngészheti az új bejegyzéseket. Az ilyen szolgáltatások abban különböznek a blogszolgáltatók keresőitől, hogy a felhasználó egyszerre több szolgáltató tartalmát is böngészheti egy helyen. Általában az ilyen kereső oldalak közösségi oldalakként is működnek, és tematikus, illetve más rendszerezéseket is kínálnak a blogmustrából. A magyar nyelvű blogok között lehet keresni a Google által üzemeltetett Blogsearch (blogsearch.google.com)-ön, illetve a hasonló nevű, de magyar fejlesztésű Blogsearch.hu-n, a Mineren és a Bloglines-on, a Blogscope-on és a Technoratin is.


A szócikkhez társított címkék:
blog
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése