Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) az a kommunikációs szabvány, amely lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy karbantartsa és automatizálja a hálózaton belüli IP-címek kiosztását. A DHCP nélkül minden egyes számítógépnél kézzel kellene beállítani a címeket, és ez minden olyan esetre is érvényes, amikor ugyanazt a gépet például elköltöztetik a hálózaton belül.

Ez a protokoll abban az esetben is nagyon hasznos, ha például egy hálózaton belül több a számítógép, mint az IP-cím, mivel segítségével be lehet állítani azt az időintervallumot, amíg egy gép használhatja a számára kiosztott címet. Az idő lejárta után újra lehet konfigurálni a hálózatot, és ismét ki lehet osztani ugyanazt a címet. A DHCP segítségével statikus címek is adhatóak, ezek általában azoknál a gépeknél szükségesek, amelyeknek állandó internetkapcsolat kell.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák