Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A domain regisztráció során a weboldal létrehozója kiválasztja azt a nevet, amely honlapját az interneten azonosítani fogja (pl. netpedia.hu). Először a tartományt kell kiválasztani, amelybe az adott oldal tartozni fog: ezt a a végződés tartalmazza: lehet nemzeti (.hu, .ro, .fr), ebben az esetben azt is jelzi, hogy kinek szól az adott tartalom, vagy esetenként azt is, hogy helyezkedik el az oldal üzemeltetője. A nemzetközi domaintartományok (.com, .org stb.) általában olyan tartalmat ajánlanak, amelyek szélesebb érdeklődésre tarthat számot, bár ez sem kötelező. Az oldal nevének érdemes könnyen megjegyezhető kifejezést választani, amely az oldal tartalmáról is információt nyújt. Mielőtt elkezdjük a regisztrációt, érdemes ellenőrizni, hogy az általunk igényelt név még szabad-e.

A regisztrációt egy erre (is) szakosodott szolgáltatónál lehet megkezdeni az erre megfelelő űrlap kitöltésével. Az internetszolgáltatóknál általában van ilyen lehetőség, de számos kisebb cég is foglalkozik ezzel, ezért az árakat is érdemes összevetni, illetve azt is, hogy hol mennyi tárhelyet kapunk a bérleti díjért.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák