Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A weboldal olyan információforrás, amelyet a web előírta szabványoknak megfelelően hoznak létre. Általában HTML vagy XHTML szabvány szerint készülnek, és tartalmuk egy böngésző segítségével tekinthető meg.
A weboldalak tárolása történhet egy számítógépen vagy egy távoli szerveren is. Az weboldalak lehetnek nyilvánosan, bárki által elérhetőek vagy csak egy adott hálózat számára hozzáférhetőek. A weboldalak lekérése és a kérések teljesítése a HTTP szabvány szerint történik.
Két típusú weboldalról beszélhetünk: statikusról és dinamikusról. A statikus oldal esetében minden információt a szerver tárol, és lekérésnél ezeket jeleníti meg. A dinamikus oldal kérésekor a szerver mindig legenerálja az adott (X)HTML oldalt.
A színről, betűtípusról és a stílusról a CSS gondoskodik, ez be lehet ágyazva magába a HTML fájlba, vagy önálló fájlként is szerepelhet, ebben az esetben a HTML csak a hivatkozásokat tartalmazza.
Az egyes weboldalak közti navigációt megkönnyíthetik az egymásra történő hivatkozások, a hyperlinkek.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése