Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az FTTH (fiber to home (= üvegszálat az otthonokig) rövidítése) az az [üvegszál]?as technológia, amelynek az a lényege, hogy egy központból egészen a felhasználó székhelyéig (lakásáig, cégek épületeihez, stb.) húzzák ki a kábeleket. Ez pedig az eddigi lehetőségeknél sokkal gyorsabb [internetkapcsolat]?ot tesz lehetővé.

Annak ellenére, hogy az FTTH 100 Mbit/s-os kapcsolatot tesz lehetővé, mégsem elterjedt, mivel a hálózat kiépítése nagyon költséges: új üvegszálas vezetékeket kell lefektetni minden egyes felhasználóig. Olyan megoldások viszont már vannak, hogy az előfizetőkhöz közel eső optikai szálas vezetékekhez réz érpáras kábellel csatlakoztatják őket.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák