Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


GPS térképnek azokat a térképeket nevezzük, amelyek a GPS navigáció céljából hoznak létre. Ez azért fontos, mivel a hagyományos térképek ilyen szempontból meglehetősen pontatlanok. Ennek sok oka van, a felhasznált eszközök kezdetlegessége, a mérés pontatlansága, és sokszor katonai-politikai okok. A GPS térkép elkészítéséhez tehát egy pontos GPS-el újra fel kell mérni az adott területet és rögzíteni a koordinátákat. A másik ok amiért állandóan frissítésre szorulnak, az az úthálózat folyamatos változása. Egy új kereszteződés, vagy felüljáró, esetleg autópálya szakasz, mind-mind megköveteli azt, hogy minél előbb felkerüljön a térképre. Ezért a GPS térképek készítését mára már kevés cég végzi, ám azok rendkívül sokrétű és gyors munkát kell, hogy végezzenek.

Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
gps
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése