Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hardver a számítógépek fizikai részét nevezi meg. Azért találták ki, hogy a hordozót (doboz, kábelek, nyomtatott áramkörök, stb.) megkülönböztessék a rajta futó programtól, a szoftvertől.

A hardvert elvileg stabilitás és állandóság jellemzi, szemben a szoftverrel, amely könnyen meg lehet változtatni (át lehet írni a programot, törölni, telepíteni lehet). Mindemellett a hardver tulajdonságait is meg lehet változtatni, ha új kártyákat, meghajtókat adunk hozzá, vagy a régi elemeket újra cseréljük, annak érdekében, hogy javítsuk a gép teljesítményét (pl. memória bővítés).

A hardver egy gyűjtőfogalom, ezért nemcsak magát a gépet jelenti, hanem a hozzá csatlakozó összes perifériát: kábeleket, adaptereket, billentyűzetet, egeret, monitort, nyomtatót is.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése