Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

High Dinamic Range, magas dinamikai tartományú fotó. A digitális fényképezés egyik legújabb, különleges eljárását jelenti. A digitális fényképezés egyik problémája, hogy a képérzékelők, csak korlátozott dinamikai tartományban képesek a képrögzítésre. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a nagyon eltérő fényességgel rendelkező témáknál vagy a világos téma van megfelelően kiexponálva, vagy a sötét. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egyiknél a kép egy része teljesen sötét, a másiknál pedig kiég. A problémára a HDR fotózás kínál megoldást. Az eljárás lényege, hogy gyors egymásutánban, három fotó készül, egy standard, egy amelyiken a világos részek jók egy pedig amelyiken a sötétek. Az erre a célra készült segédprogrammal, vagy az Adobe Photoshoppal, a három képből egy készül, ahol csak a jól sikerült részek láthatók. Ezzel az eljárással egészen különleges hangulatú képek, készíthetőek, bár természetesen magában hordja azt a kellemetlen járulékot, hogy sokan ész nélkül használják, elárasztva az Internetet kétes minőségű sőt giccses képekkel.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák