Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

High Dinamic Range, magas dinamikai tartományú fotó. A digitális fényképezés egyik legújabb, különleges eljárását jelenti. A digitális fényképezés egyik problémája, hogy a képérzékelők, csak korlátozott dinamikai tartományban képesek a képrögzítésre. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a nagyon eltérő fényességgel rendelkező témáknál vagy a világos téma van megfelelően kiexponálva, vagy a sötét. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egyiknél a kép egy része teljesen sötét, a másiknál pedig kiég. A problémára a HDR fotózás kínál megoldást. Az eljárás lényege, hogy gyors egymásutánban, három fotó készül, egy standard, egy amelyiken a világos részek jók egy pedig amelyiken a sötétek. Az erre a célra készült segédprogrammal, vagy az Adobe Photoshoppal, a három képből egy készül, ahol csak a jól sikerült részek láthatók. Ezzel az eljárással egészen különleges hangulatú képek, készíthetőek, bár természetesen magában hordja azt a kellemetlen járulékot, hogy sokan ész nélkül használják, elárasztva az Internetet kétes minőségű sőt giccses képekkel.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése