Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az internetszolgáltatók általában két típusú előfizetést kínálnak: határozatlan időre szólót és határozott idejűt. A határozatlan időre szóló szerződések általában többe kerülnek, de előnyük, hogy az előfizetőt semmilyen korlátozás nem köti, bármikor felmondhatja a szerződését következmények nélkül.
A határozott időre szóló szerződés, más néven hűségszerződés általában kedvezményesebb feltételeket kínál: elengedik a [bekötési díj]?at, alacsonyabb áron kínálják ugyanazt a díjcsomagot, illetve további kedvezmények is járhatnak vele. Viszont az előfizető kötelezi magát, hogy a hűségidő időtartama alatt (általában 1-2 év) igénybe veszi a szolgáltatást. A hűségidő alatt megváltozhatnak a díjcsomagok: ami kedvezőnek tűnt, az rövid időn belül már drágának számíthat. Ezért, ha az előfizető mégis felmondaná a hűségszerződést, akkor számolnia kell a következményekkel: a szerződés teljes időtartamára a díjat és a kötbért is ki kell fizetnie, és még más szankciókat is el kell szenvednie. Illetve, minden egyes szolgáltató rögzíti azokat a feltételeket, amelyek mellett ő bontja a szerződést: ilyen lehet a maximális adatforgalom korlát átlépése például. Ha a szolgáltató mondja fel a hűségszerződést, akkor az előfizetőt nem terheli semmilyen további kötelezettség.
A szerződések feltételeiről az Általános szerződési feltételekből és az egyedi szerződésből lehet tájékozódni, ezeket minden szolgáltatónak kötelessége nyilvánosságra hozni.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése