Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Installálás, azaz telepítés, az a folyamat amelynek során egy számítógépes programot telepítünk a gépre. Az installálás történhet CD/DVD-ről, USB meghajtóról, illetve az Internetről lementett készlet esetén a merevlemezről. A ’90-es évek elején, a CD-ROM elterjedéséig a floppy meghajtók voltak az elsődleges lehetőségek az Installálásra.

 

Könnyen belátható, hogy a mindössze 1,44 MB kapacitású lemezzel nem volt könnyű az élet, mivel még egy egyszerű program is többet igényelt ennél, míg a Windows egyenesen 35-40 floppylemezen fért csak el, amelyeket a telepítés folyamán állandóan cserélgetni kellett. Szerencsére a CD-ROM megjelenése sokat egyszerűsített a helyzeten, egy darabig még előfordult a több lemez, de a DVD megjelenésével a helyzet végképp megoldódott. Manapság pedig a legtöbb programot egyenesen az Internetről lehet letölteni, amivel még tovább egyszerűsödött a folyamat. Az installálás folyamán lehetőségünk van a program testreszabására, és az alapbeállítások elvégzésére. Általában egy segédprogram fut a folyamat közben amely mindig felhívja figyelmünket az éppen elvégzendő feladatokra, ezt installációs programnak hívjuk.


A szócikkhez társított címkék:
karbantartás , számítógépMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák