Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az intranet egy olyan zárt hálózat, amelyet például egy cég üzemeltet. Tartalmazhat több [helyi hálózat]?ot (LAN) is, kapcsolódhat nagyobb kiterjedésű hálózatokhoz (WAN), illetve az internetre is. Az intranet lehetővé teszi, hogy a hálózat használói megoszthassanak egymás között információkat, közös adatbázist és szervert használjanak, stb. Az intranet a csoportmunkát, illetve a távkonferenciákat is lehetővé teszi. Az intranet is a TCP/IP, a HTTP protokollokat használja általában, ezért az internet zárt, magánváltozatának is nevezhetjük. Általában tűzfal is védi, ezért kívülről nem lehet látni a lebonyolított adatforgalmat. Ha a hálózat egy részét megnyitják, és kívülállók részére is hozzáférhetővé tesznek bizonyos adatokat, akkor azt már extranetnek nevezzük.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák