Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az intranet egy olyan zárt hálózat, amelyet például egy cég üzemeltet. Tartalmazhat több [helyi hálózat]?ot (LAN) is, kapcsolódhat nagyobb kiterjedésű hálózatokhoz (WAN), illetve az internetre is. Az intranet lehetővé teszi, hogy a hálózat használói megoszthassanak egymás között információkat, közös adatbázist és szervert használjanak, stb. Az intranet a csoportmunkát, illetve a távkonferenciákat is lehetővé teszi. Az intranet is a TCP/IP, a HTTP protokollokat használja általában, ezért az internet zárt, magánváltozatának is nevezhetjük. Általában tűzfal is védi, ezért kívülről nem lehet látni a lebonyolított adatforgalmat. Ha a hálózat egy részét megnyitják, és kívülállók részére is hozzáférhetővé tesznek bizonyos adatokat, akkor azt már extranetnek nevezzük.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése