Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az IPv4 a jelenleg legelterjedtebb internet protokoll. Az IP-címeket 32 bites formátumokban határozza meg, ami azt jelenti, hogy egy IP-cím a következő formában jelenhet meg: 123.123.123.123. Minden egység 0-tól 255-ig terjedő értéket vehet fel. 

Mivel minden internetre csatlakozott számítógépnek egyedi IP-címmel kell rendelkeznie, ezért felmerült az a probléma, hogy hamarosan el fog fogyni az összes kiosztható cím. Ezt a dinamikus IP-címekkel próbálták megelőzni, illetve elkezdték kidolgozni az új szabványt, az IPv6-ot, amely 128-bites lesz. A kétféle protokoll közti átmenet valószínűleg nem lesz zökkenőmentes, de a váltás megvalósítására már több forgatókönyvet is kidolgoztak.


A szócikkhez társított címkék:
internet , protokoll
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése