Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Jelentése összeférő, összeegyeztethető.

 
Számítástechnikában az olyan hardver vagy szoftverrendszerek leírására használt jelző, melyek képesek az egymásból származó adatok, programok feldolgozására, használatára, futtatására változtatás nélkül.
Hardverkompatibilitás anyit jelent, hogy két számítógép között az azonos funkciókat ellátó [részegység]?ek egymás között kicserélhetőek.
Szoftvereknél egymás helyettesíthetőségét, programok és adatok cserélhetőségét, átvihetőségét érthetjük kompatibilitás alatt.
Az azonos gyártótól származó szoftverek legtöbbször [felülről kopatibilis]?ek.
Ez azt jelenti, hogy az újabb programok többet tudnak elődeiknél, az általuk készített fájlokat megnyitni, módosítani képesek, míg a régebbi verziók az új programmal készülteket nem tudják kezelni.
 


A szócikkhez társított címkék:
felhasználó , hardver , szoftverMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák