Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Motorola egy amerikai telekommunikációs cég, amely mobiltelefonokat, beágyazott számítógépes rendszerek, és a rádiózással kapcsolatos készülékek gyártásával foglalkozik.

Jelenlegi székhelye Schaumburgban, Illinois-ban van.

A céget 1928-ban alapította Paul Galvin és Joseph Galvin, a Motorola nevet 1930-ban jegyeztették be. Kezdetben a legtöbb termékük a rádiózáshoz kapcsolódott, 1940-ben ők gyártották le az első adó-vevőt is. Az 1970-es évek közepéig rádió- és televíziógyártással foglalkoztak, ők állították elő például a világ első igazi színes tévéjét. 1974-ben a tévégyártó részleget eladják a japán Panasonic cégnek.

Az 80-as évektől kezdődően a cég a telefongyártásban, különösen a mobiltelefongyártásban és a félvezetők terén ér el nagy sikereket. A fő számítógépes cégek számára szállítanak különféle chipeket, processzorokat és integrált áramköröket. Azóta is ez és a különféle okostelefonok, és PDÁ-k gyártása a fő tevékenységi területük.A szócikkhez társított címkék:
cég , elektronika
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése