Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Mozilla Firefox egy [nyílt forráskódú]? böngésző, amely Linux, Mac OS X és Microsoft Windows alatt is fut. A Mozilla alapítvány fejleszti, jelenleg a 3.0.7e-es verzió letölthető. Az Internet Explorer után a második legnépszerűbb böngésző, az internetezők 21 százaléka használja.

A Firefox előnye a gyorsaság és az alacsonyabb memóriahasználat, illetve az, hogy folyamatosan fejlesztik, ezért újabb és újabb funkciókkal bővül. A jelenlegi változatban az intelligens címsor (a cím beírásakor a böngészési előzmények alapján felkínál különféle lehetőségeket), a könyvjelző kezelés, a nagyítás lehetőség (egy weboldal bármely részét kinagyíthatjuk segítségével). Mivel a program nyílt forráskódú, ezért több, mint 5000 kiegészítő tölthető le hozzá, és a témák is megújultak, amelyekkel a böngésző megjelenítését szabályozhatjuk. Beállíthatjuk kedvenc RSS-csatonáinkat, illetve a keresőt is szabadon választhatjuk ki. 

A Mozilla Firefox első, 1.6-os változata 2004-ben jelent meg (a projekt 2002-ben indult Phoenix, majd Mozilla Firebird neveken futott). Azóta számos bugot javítottak, illetve több változtatáson ment át. A 3.0-ás, 2008-ban kiadott verzió sem az utolsó, folyamatosan dolgoznak a fejlesztésén.

 

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése