Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A netbook nem más, mint egy kicsi, 9-10 inch átmérőjű notebook kialakítású számítógép. Teljesítményük az általános elvárásoknak elegendőek, komolyabb, erőforrás-igényesebb programok futtatására alkalmatlan. Rendszerint olcsóbbak nagyobb társukhoz, a notebookokhoz képest, és tömegük is jóval kevesebb,  1kg körül vannak.


A hordozhatóság, és az alacsony, elsősorban ár miatt gyakori, hogy ezekben a gépekben nem található merevlemez, hanem helyettük flash memória kártyákat telepítettek, alacsony fogyasztású,  alacsony teljesítményű processzorokkal gyártják. Természetesen megtalálható bennük a wifi, bluetooth, USB, firewire. Operációs rendszerük általában valamely Linux disztribúció optimalizált változata, vagy hasonlóan lehet Microsoft Windows is.


2007-ben az Asus elsőként dobta piacra az [Eee Pc]? márkájú netbookjait, és csak ezután lépett be a többi gyártó is a sorba.
A netbookok elsősorban a sokat utazó, és nem nagy gépigényt igénylő szoftverek használóinak ajánlottak. Internetezésre, e-mailezésre, szövegszerkesztésre, de akár filmnézésére is alkalmasak.


A szócikkhez társított címkék:
hordozható eszközök , netbook
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése