Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Nokia helymeghatározó szolgáltatása, amelynek a neve Nokia Maps. A történet 2006-ban kezdődött, amikor a Nokia megvásárolta az amerikai Navteq nevű térképszolgáltató céget. A tranzakció 2007-ben ért véget, és egyúttal a Nokia beindította a Maps szolgáltatást. A Maps lehetővé teszi a térképek letöltését a készülékre, amelyek ezután offline módban, ill. adatkapcsolat igénybevétele nélkül is böngészhetőek.

 

Az igazi áttörés 2010. január 22-én történt, amikor is a Nokia bejelentette, hogy ingyenesen lehetővé teszi a pontos navigációt a megfelelő készülékeken. A bejelentéskor ezek a következőek voltak: Nokia X6, Nokia N97 mini, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5230.

A szolgáltatást egyben átnevezték, és most már Ovi Maps a hivatalos neve.

 

A Maps képes „turn-by-turn” navigációra, 3D épületek megjelenítésére, helyfüggő közösségi hálózatok igénybevételére, valamint olyan független szolgáltatók integrálására mint a ViaMichelin, vagy a Lonely Planet.

Az Ovi Maps szolgáltatásnak jelenleg kb. 30 millió előfizetője van.


A szócikkhez társított címkék:
gps , navigáció , nokia
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése