Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az offline fogalom az internet elterjedésével párhuzamosan jelent meg, az online fogalom párjaként. Elsősorban olyan üzemmódot jelent, amikor a számítógép nincs csatlakoztatva a hálózatra, vagyis csak azokat az adatokat lehet használni, amelyek a gépen tárolva vannak, illetve kifele sem lehet küldeni semmilyen üzenetet. Offline-nak nevezik emellett a számítógépnek azt az állapotát is, amikor nemcsak az internetre nem csatlakozik, hanem más eszközökhöz (pl. a nyomtatóhoz) sem.

Offline szoftvereknek azokat az alkalmazásokat nevezzük, amelyek használatához nincs szükség internetre: külső adathordozóról (általában CD, [pedrive]?) való telepítés után magáról a gépről futtatható. 

Az offline szó vonatkozik másrészt arra a felhasználóra is, aki csatlakozni tudna az internetre, de pillanatnyilag nem elérhető (ez jelenik meg például a chatprogramokban a be nem jelentkezett felhasználó neve mellett is).

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése