Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az optikai egér egy olyan fajtája az egereknek, amely nem tartalmaz semmilyen mechanikus alkatrészt, így előnye a [görgős egér]?rel szemben, hogy nem koszolódik, és sokkal nagyobb a pontossága.


Az egér egy optikai szenzor segítségével ismeri fel a mozgásokat, azaz egy fénykibocsájtó dióda megvilágítja a felületet, majd egy beépített chip feldolgozza ezeket.


A kezdeti optikai egerekhez szükség volt egy speciális [egérpad]?ra, amelynek felülete fémes volt, kék és szürke vonalak hálója volt ráfestve.
Köszönhetően a technika fejlődésének, a képolvasó chipek egyre olcsóbbak lettek, és elkezdték őket beépíteni az egerekbe, ezért mára már szinte mind felületen lehet őket használni. A mai egerek egy szenzoron keresztül sorozatos képeket készítenek az egér alatt területről, majd a képelemző chip meghatározza az elmozdulást x és y irányban.
 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó anyagok:

 

egér

[lézer egér]?


A szócikkhez társított címkék:
egér , perifériaMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák