Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A PDA (Personal Digital Assistant) egy kis hordozható számítógép, amely alkalmas különféle adatok tárolására. Az újabb változatokon már telefonálni és internetezni is lehet, ezeket már okostelefonnak nevezik.

Az első PDÁ-t a Casio dobta piacra 1983-ban, majd ezt követte az Apple Newton (ezt elég hamar vissza is vonják). Az igazi forradalmat a Nokia indította el a 9000 Communicatorral, amely egy új típus, az okostelefonok első tagja lett. Emellett egyre inkább eltűnőben vannak azok a készülékek, amelyek csak offline adattárolásra alkalmasak.

Általában van egy kis billentyűzetük, illetve lehet érintésérzékény kijelzőjük, ez helyettesítheti a billentyűzetet. Az adatokat egy cserélhető memóriakártyán tárolják, illetve vezetéknélküli hálózatokra is csatlakozni tudnak. Fontos tulajdonságuk a szinkronizálhatóság a számítógépek különféle alkalmazásaival (levelező, fényképek, címlista, médialejátszó, stb.).


A szócikkhez társított címkék:
hordozható eszközök
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése