Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


(Dugd be és használd) Automatikus hardverfelismerés és konfigurálás.

Az Intel és a Microsoft által 1992-ben kifejlesztett szabvány, mely a számítógépek operációs rendszere számára lehetővé teszi a géphez csatlakoztatott különböző eszközök ([bővítőkártya]?, nyomtató, lapolvasó, CD-meghajtó, pendrive, lapolvasó, [digitális fényképezőgép]?, stb) automatikus felismerését, konfigurálását az eszközhöz kapott külön telepítőszoftver, kézi beavatkozás nélkül.
Elvégzi a teljes konfigurálást, beállítja az erőforrásokat olyan módon, hogy ne léphessen fel ütközés. Használatához a Plug and Play rendszert támogató alaplap, BIOS, és operációs rendszer szükséges.
A [Windows95]? és a Microsoft által gyártott újabb operációs rendszerek közvetlenül támogatják, bennük sok ezer hardvereszköz [driver]?e saját adatbázisban, az ott nem lévők jelentős része a Windows Update oldalról, vagy más internetes honlapokról automatikusan megkereshetők, telepíthetők.
Külső perifériák Plug and Play szabvány szerinti csatlakoztatásának jelenleg legelterjedtebb csatlakozófelülete az USB (Universal Seriel Bus).
Hálózati továbbfejlesztése az [UPnP]? ([Universal Plug and Play]?), mely lehetővé teszi a hálózaton belüli gépekre közvetlenül kapcsolt perifériák távoli elérését (pl.: hálózati nyomtató), automatikus csatlakoztatását, integrálását.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése