Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A PostScript egy programozási nyelv grafika készítésére (akár papírra, filmre, vagy képernyőre, lényegtelen). Az Adobe Systems Inc. fejlesztette ki 1985-ben, és először az Apple Laserwriter nyomtatóban jelent meg. A Postscript fő célja, hogy egy kényelmes nyelvet biztosítson grafika leírására, eszközfüggetlen módon. Ez az eszközfüggetlenség annyit tesz, hogy a kép leírása nem tartalmaz hivatkozást semmilyen eszközfüggő tulajdonságra, mint például a nyomtató felbontására, így ugyanaz a leírás alkalmazható minden PostScript nyomtatón, módosítás nélkül. A gyakorlatban egyes Postscript fájlok mégis feltételezésekkel élnek a kimeneti eszközzel kapcsolatban (például a felbontást, vagy a laptároló tálcák számát illetően), ez azonban rossz gyakorlat és a hordozhatóságot korlátozza.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése