Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A RIP (Router Information Protocol) egy széleskörben elterjedt protokoll típus, amelynek segítségével a router információi kezelhetőek egy zárt hálózatban (pl. LAN). A RIP a belső átjáró protokollok családjába tartozik. A RIP használata során az átjáró hoszt 30 másodpercenként elküldi legközelebbi szomszédjának a teljes útvonalválasztási táblát, ez ismét továbbküldi, mindaddig, amíg a hálózat minden hosztja nem kapja meg ugyanazt az útvonalválasztási információt. Ezt a táblát használják aztán a csomagtovábbítás során. A RIP általában a kis, zárt hálózatok számára jelent ideális megoldást, mivel nagyobb hálózatok esetében túl sok erőforrást igényelne az teljes útvonalválasztási tábla 30 másodpercenkénti elküldése. Ezért alternatív megoldásként az OSPF protokollt szokták ajánlani. 

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák