Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A router egy olyan hálózati eszköz, amely lehetővé teszi a különféle számítógépek, elektronikai eszközök csatlakozását a helyi hálózatra, illetve a külső hálózatokra (ezek lehetnek magasabb szintű helyi hálózatok, vagy az internet is). Tulajdonképpen a forgalomirányítás szerepét tölti be, más routerekhez és a gépeket összekapcsoló switcherekhez csatlakozva dönti el az IP-cím alapján, hogy az egyes adatokat merre kell továbbítania.
A routerek feladatai közé tartozik: IP-cím lekérési útvonalának megtervezése, a hálózati cím fordítása, DHCP funkciók, beépített tűzfaluk segítségével a hálózat védelmét is ellátják. Általában platformfüggetlenek, azaz bármilyen operációs rendszerrel működnek. Kiválasztásuk előtt érdemes néhány tesztet is elolvasni róluk.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák