Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Sony az egyik legnagyobb szórakoztató elektronikát gyártó multinacionális vállalat. A Sony Group cégkonglomerátum legfontosabb tagja, amelyben találunk filmgyártó- és forgalmazó vállalatot (Sony Pictures Entertainment), zenekiadást (Sony Music Entertainment), pénzügyi szolgáltatásokat (Sony Financial), játékgyártást (Sony Computer Entertainment), stb.

A Sonyt 1945-ben alapította Masaru Ibuka, és eredetileg rádiójavítással foglalkoztak. 1958-ig Tokyo Telecommunications Engineering Corporation néven működtek. Ők gyártották a világ első tranzisztoros rádióját, mivel az USÁ-ban a tranzisztort csak katonai célokra használták. Az első nagy sikert további fejlesztések követték: tévéket, számítógép monitorokat gyártották, illetve ők vezették be a Walkman márkát, ami azóta köznévvé is vált. Ugyancsak nekik köszönhető a floppy és a CD széles körben való elterjedése is. A Philipsszel és a Toshibával együttműködve dolgozták ki a DVD-t is. A Sony később a Blu-ray fejlesztéséből is tevékenyen kivette a részét.

A cég a játékkonzolok területen is fontos szerepet tölt be. Gyártanak digitális kamerákat, telefonokat és házimozi rendszereket is. Ezekkel a termékekkel a Sony-nak a szórakoztató elektronika területén sikerült kulcspozícióba kerülnie. 

Szlogenjük: Sony. Like no other. Székhelyük Tokióban van.A szócikkhez társított címkék:
cég , elektronika
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése