Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szemantikus web a strukturált információk webét jelenti. Például azt, hogy tematikusan kereshetőek legyenek a fent lévő anyagok, és valamilyen rendszer szerint csoportosíthatóak és átláthatóak. Sokan mindezt csupán egy utópiának tartják, mivel például a tagek alapján történő rendszerezést nem lehet teljes mértékben automatizálni, mert a rendszer kitalálásához és felülbírálásához emberi erő is kellene. A másik probléma az, hogy egyetlen nagy közös adatbázist kellene létrehozni, amelyben az adatok egységes formátummal is rendelkeznek, egyforma nyelvet használnak. A módszer tehát az lenne, hogy minden tartalomhoz olyan metainformáció kapcsolódna, amely nemcsak az emberek, de a gépek számára is értelmezhető lenne. A megvalósítás első lépései elkezdődtek, a mikroformátumok kidolgozása és szabványosítása már folyik.

A szemantikus web lényege a keresés forradalmasítása lenne: a mély webes tartalmak is kereshetővé válnának (ezek jelenleg a keresők számára nem elérhetőek), illetve a felhasználó sokkal pontosabb találatokat kapna, mivel nemcsak egy pontos kifejezés előfordulása lenne a keresési feltételt, hanem a szövegkörnyezetet és szövegösszefüggést is figyelembe venné.

 

További definícióhoz lásd a Médiapédia Szemantikus web című szócikkét: http://mediapedia.hu/szemantikus-web

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése